Saturday, December 25, 2010

Waaa..

First time post gne BB.. hahaha..

Friday, December 24, 2010

Perasaan ini datang balik...

Tidak!!!! shuh shuh pergi main jauh-jauh..

Monday, December 13, 2010

Commercial Class Part 3




Appetizer
Italian Torte

Soup
Minestrone

Main Course
Beef/Chicken Lasagna

Dessert
Tiramisu



Belum confirm lagi hanya sekadar idea.. Insyallah May 2011.. =)



Friday, December 10, 2010

Setelah 2 hari




Selepas balik dari Medan Selera Kelana Jaya (baru abis buat assignment.. heheh) aku sampai di rumah terus on laptop ku. Kedengaran satu bunyi yang aku rindu sangat bunyi Yahoo Messenger. hahaha Selama dua hari aku tak dapat online akhirnya UniFi kembali lancar. =)






Wednesday, December 08, 2010

Alangkah indahnya dunia bila kita semua melangkah ke depan.




Sejak dua tiga hari lepas aku asyik terkenangkan peristiwa manis aku dan dia. Ya Allah bantu lah aku untuk melupakan dia dan bantu lah aku bergerak ke hadapan.






"Belum tiba masa nya."



Wednesday, November 24, 2010

Jin, Syaitan, Iblis

Biasanya orang akan kata manusia bertopengkan syaitan,
tapi apa yang aku nampak hari ini manusia bukan sahaja sekadar bertopengkan syaitan.




Tuesday, November 16, 2010

Aidil Adha





Wahh esok raya laa. Boleh tgk lembu kena sembelih, boleh dapat daging free.
Hehehe ok semua terima la ucapan hari raya dari saya.



Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha ;)






Saat berderai jatuh titisan air mata suci Nabi Ibrahim dalam keSABARan

Melihatkan keteguhan iman, keIKHLASan hati anaknya Nabi Ismail

Disitulah bermulanya sejarah agung ERTI SEBUAH PENGORBANAN




Friday, November 12, 2010

Siapa Baik...



Siapa baik..?? Belikan untuk aku cocktail shaker. Pleaseee.... ;(
Nak practice untuk Mocktail Presentation.




Monday, November 01, 2010

Brownies





Diatas permintaan mama aku pon buat la brownies. Tak la sedap mana tapi yang penting jadi ye. hehehe :)






Sunday, October 31, 2010

Sg Tua




Rase macam penah gune tiltle kat atas. Hmm.. ntah la. Ok berbalik kepada topik asal. Isnin lepas aku dan member-member kolej aku g bermandi-manda di Sg Tua dekat dengan Ulu Yam. Tu je aku nak bagi tau. HAHAHA XD



seekor ikan yang dapat di tangkap.

6.00 am





rasa bosan terus kupas ketam.. ;P






p/s: sorry la ye gambar tak berape nak lawa.. hahaha ;D

Wednesday, October 13, 2010

HAHA








Tergelak seketika baca post yang lepas.







100th post




HAHAHAHAH setelah sekian lama baru sampai post yang ke-100. Al-maklum lah sibuk dengan kolej. Assignment berlambak-lambak gitu. Post untuk lepas ni kebanyakannya akan diupload gamba dari camera kesayangan ku. :) ok la sampai sini je la untuk post ke-100 ni dah tak ada apa-apa nk dituliskan lagi. Kalau aku rasa rajin aku akan post la apa yang patut korang tggu je la untuk next post. ahahahaha






Tuesday, October 12, 2010

Uncle Marl















Harga Rokok Naik!!!!!






Friday, September 24, 2010

Friday, September 17, 2010

Sekali Lagi




Apa salah aku sampai aku kena macam ni..!!

Hina sangat ke aku kau buat aku macam ni..!!

Menyesal aku kenal kau...!!

Menyesal aku kawan dengan kau..!!

Mane pergi janji-janji manis kau dulu..!!

Harap muke je baik hati setan..!!








Bila orang yang kita sayang sakitkan perasaan kita ini lah yang akan terjadi..
Aku ingat dulu last aku kena macam ni tapi kene juga sekali lagi.. :(









Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop





Saturday, September 04, 2010

Sekian Lama

Dah lame tak buka blog ni. Tapi entah kenapa hari ni tergerak hati pula nak buka. Sedar tak sedar dah 25 hari kite puasa lagi 5 hari je nak raye. Cepat betul masa berlalu rase macam baru seminggu je puasa. Alhamdulillah baru 2 hari je tak puasa. Al-maklum la orang belajar kat dapur kan sekarang da tak ada kelas-kelas beraircond dah. hahaha. Dan sekarang tengah sakit tekak+dmm+batuk alhamdulillah still puasa lagi. hmm ok la memandangkan da nak masuk waktu berbuka kene la abis kan sampai sini. Ok semua Selamat Berbuka..

Thursday, August 12, 2010

Malam Pertama




Haluuuu.. Selama bertemu kembali didalam rancangan masak-masak. HAHAHA ok minggu ni class kitchen baru nak start agak sakit hati juga la start time puasa. Lepas ni kene tahan lapar la bila depan mata ada makanan heheheh. Ok semalam merupakan hari pertama dalam sejarah hidup aku iaitu berbuke sorang-sorang dekat kedai mamak area rumah aku. Sumpah sedih gile time tu. Dah la first day puasa plak. tak pernah-pernah aku jadi macam tu. Dalam pukul 8 lebih ade la seorang hamba allah ni datang name die Ghazali member aku. Ade la juga peneman walaupon die lambat datang aku bersykur la yang aku tak keseorangan malam tu. Lepas tu kiteorang g ke masjid untuk berterawikh tetapi ade juga setan kat situ yang ajak kiteorang lepak kat padang. Lepas je orang ramai abih terawikh kiteorang pon bergerak buat-buat macam baru abis juga then terus pegi melepak dekat murni taipan. Ok la itu je buat masa ni.. petang nanti jangan lupe ke bazaar yee.. heheh Walaupon lambat sehari aku mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat islam.. Bagi la puasa tu penuh ye tahun ni.. heheh




pabila camera berada di tangan
location: Murni Taipan, Subang Jaya
time: 2200





Salammms..



Monday, August 02, 2010

Bila Cinta - Gio

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Ku sebut namamu
Di setiap doaku
Bangkitkan setiap kenangan tentangmu
Yang ku dapat hanyalah bayang mu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Friday, July 30, 2010

LostAndFound

Halo Halo Halo.. Lame betul aku tak update blog ni.. haha Orang asyik tanye mane aku menghilang jawapannye tak ke mane pon ade je aku kat rumah, sehat lagi ni makin membesar.. hahah Ok sekarang ni aku dah keluar dari UiTM dan sambung dekat FIM Kelana Jaya amik Diploma Pastry & Bakry.. Setakat ni ok la.. Mane tak nye tiga hari je class.. Cuma yang tak best nye tak sebesar UiTM Perak.. ahahah Ok la itu je la buat mase ni.. Nak cakap panjang-panjang pon xde idea.. :)





Wednesday, June 09, 2010

asdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjkl






Pukul 7 pagi bile kebosanan melanda aku buka GOOGLE dan secara tidak sengaja jari aku taip "asdf" dalam search box. Lepas tu keluar la benda-benda merepek kemudian mata aku tertarik dekat "asdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjkl" apa lagi click then tekan enter. Bile dapat search result aku click dekat yang first sekali. Terbuka la satu blog pasal "asdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjklasdfghjkl" ni. Yang paling best nye ramai gak yang search dan kebanyakan nya dengan sebab yang same "BOSAN..!!!". HAHAHA...






Kalau tak percaya try la...





Thursday, May 20, 2010

Kaki Bergerak Tanpa Henti






Cuti cuti cuti. Cuti ke?? hahah Aku rasa cuti ni paling gila kot ye la mane tak nye keluar je memanjang. Port Dickson da pegi, Genting pon da pegi mane lagi. Wayang je boleh kata sume cerita dah tengok. Iron Man 2 dah The Loser dah Robin Hood dah Furry Vengeance dah. Ape lagi yang belum Ip Man 2 aku rasa tu je kot yang belum tengok dan yang baru kuar ni. Aktiviti lasak pun sudah dilaksanakan ape lagi wall climbing la. hahah percaya tak aku boleh panjat sampai atas. Mesti tak kan. hahah Memang la korang tak kan percaya sebab tak naik sampai atas pon setengah je yang mampu aku panjat. hahah Ok la tu dari tak boleh panjat terus. :) Sekarang tengah tunggu plan yang akan datang. Harap-harap ada plan baru tak best la asyik buat bende same. hahha ok la saje je nk merapu pagi-pagi buta ni haha :)





Tuesday, May 18, 2010

KilatUjan






Rise And Rise Again, Until Lambs Become Lions





Sunday, April 25, 2010

Bahagia






Bila fikir sekali menyesal. Tapi bila fikir dua kali suke.





Tuesday, April 13, 2010

Oh Nana Ku











.Gile.Mereng.Sewel.Baik.Love u.Sayang.

Gila Otak






AKAL PUTUS
FIKIR TAK BOLEH
MATI JE LA KAU
TELAN AIS





Thursday, March 11, 2010

Hati ke Tangan




Hati dan perasaan bukan bahan permainan. Kalau betul sayang luahkan dengan cara yang betul. Kalau tiada rasa sayang simpan saja kata-kata kau.



Ja bile kau nak blah cepat sikit boleh. Aku da tak tahan hidup dekat sini asyik dipermainkan dan diperguna. Segala pertolongan adalah dari hati aku sendiri aku tak minta ape-ape balasan pun.



Orang selalu cakap "Bunga bukan sekuntum". Memang bunga banyak tapi yang elok ada sikit saja.



Macam mana nak terjun laut? Kau pergi jalan-jalan kat tepi pantai lepas tu kau terjun.
Macam mana nak mati? Tunggu Allah tarik nyawa kau.



Jadi baik salah jadi jahat pon salah. Habis tu nak jadi ape. Jadi beruk la tak kan manusia.



Orang kata manusia macam beruk abih tu beruk macam ape. Macam manusia la tak kan beruk kot.



Orang kata jangan percaya 100\100. Habis tu nak percaya berapa 50\50.



Bile orang baca mesti dieorang kata mengarut. Da memang mengarut pon nak buat macam mana. Telan air liur rasa sendiri la.



mana satu


1. hati ke tangan


2. Dari hati ke tangan




lu pikir la sendiri..!!!

Tuesday, March 09, 2010

Setelah Sekian Lama






Sudah lama tidak aku update blog ku ini. Last post aku membuatkan aku ketawa besar tapi orang tua-tua kata jangan ketawa banyak sangat nanti menangis. Dalam banyak-banyak orang tua-tua kata ayat itu yang paling aku percaya. Aku pon tak tahu kenapa tapi memang betul apa yang dikatakan. Selepas post gamba-gamba pecah perut tu hidup aku penuh dengan kesedihan boleh kata tiap-tiap hari aku nak menangis tapi agak-agak la aku nak nangis aku kan laki. Aku tahan semuanya dalam hati. Siapa yang dah kawan lama dengan aku diaorang tahu yang aku tak suka meluahkan ape yg ada kat dalam hati ni dan jangan harap aku nak cerita pasal tu kat sini.

Cakap pasal kawan aku ada kenal Seorang kawan baru nama dia Nana nama penuh aku tak tahu tak pernah aku tanye pula. Dia adalah seorang perempuan yang boleh dikatakan open minded la juga. Sangat selesa bila bersembang dengan dia. Dia kata banyak persamaan antara aku dengan dia(Hmm ntah la ye ke..hahahah). Dia ni suka sangat ambik rokok aku memang aku panas la kan. hahah Dan dia banyak kali tanya soalan yang merepek ntah kenapa aku tak tau. Salah satu soalan yang aku tersangat la suka "Aku howt kan Ja.." HAHAH. Itu la soalan yang selalu dia akan tanye bile setiap kali aku keluar dengan dia. Sejak aku kenal dengan dia hari-hari sedih aku bertukar jadi hari yang gembira. Ok itu saje la cerita pasal kawan baru aku. Jumpa di post akan datang.



Nana walaupon dalam gamba ni kau macam patung buddha kau tetap howt..
hahah
kau kawan yang best
love you Nana..



Wednesday, February 17, 2010

Perut Pecah Ke Pecah Perut


Mule-mule..


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Bulan ni je da 2 kali perut aku nak pecah. Disebabkan 3 gamba ni je. Bagi korang la kan mane satu yang lawak..




Masked Rider yang nak jadi lalat


or



Abang bapok ngan Makcik Antu


HAHAHAHAH
Vote jangan tak vote..





P/S: Sorry tau korang heheh..




PD










Cantik tak... Sehari lepas aku sampai dari perak family aku ajak g PD. Biase kalau g PD kite orang pegi Ilham tp kali ni tuka selera plak. Hotel ni agak baru la juga name die Lagend International Water Homes. Ni je gamba yang sempat aku tangkap. Gamba tak la best sangat sebab gune camera phone je. Yang paling penting skali NO EDIT!!! Ape yang best kat hotel ni setiap bilik dia ade swimming pool. Dalam bilik tu..... hahah agak jakun di situ. :D




aku ingat next sem class trip nak pagi sini je la..
cambest je..
heheh..

Tuesday, February 09, 2010

Kereta Baru






Bapaku Pulang Dari Kota
Bapaku Belikan Kereta
Kereta Kecil Warna Merah
Boleh Ku Langgar Lampu Merah











Bile korang langgar lampu merah pastu kene saman korang nyanyi kat polis yang saman korang tu lagu ni..
kompem die lepaskan..
hahahah


Thursday, January 28, 2010

Derita






Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa




LaguLaguLagu

Ahli Fikir - Derita Merindu

Layankan...

Layuu..




Nak terjun laut...
Nak terjun laut...
Nak terjun laut...








Setelah sekian lama tak update blog itu saja yang mampu aku ucapkan.






Wednesday, January 13, 2010

Impian

Sudah masuk hari ke-10 tinggal di perak dan hari ke-10 yang menyeksakan. Kelas tak disusun dengan lengkap lagi ini la padah kene repeat. Tapi ape nak buat aku mintak kene dismiss die kasi extend. Aku ingat lepas dapat result hari tu dah boleh tuka course tapi dipaksa oleh kedua ibu bapa ku untuk terus sambung lagi. Impian aku makin lama makin sukar untuk dicapai dan makin lama makin hilang arah tuju untuk aku hidup. Seolah-olah seperti seekor ikan yang berada didalam sebuah akuarium yang hanya ada sedikit air. Ikan itu hanya tunggu masa untuk mati atau tuan nya menuangkan air kedalam akuarium itu untuk dia terus hidup. begitula juga dengan aku yang memerlukan sinar harapan untuk aku terus menjalankan kehidupan yang aku inginkan.